Försökte lura pojkvännen att hon var gravid – sprättade upp väninnans mage och stal barnet

Nathalie Wästerlund
Foto: Idabel Police Department

I oktober 2020 anordnade den då 27-åriga Taylor Rene Parker en Gender Reveal-fest, för att fira att hennes barn snart skulle födas. Den nionde oktober samma år åkte hon till sjukhuset för att skriva in sig på förlossningskliniken. Men Parker var inte gravid – det var hennes väninnas ofödda barn som hon hade med sig hem igen.

Taylor Rene Parker föddes och växte upp i Texas, USA. I början av 2019 stiftade hon en bekantskap på nätet med då 21-åriga Reagan Simmons-Hancock. De båda kvinnorna blev snabbt vänner. Parker började berätta för sina nära och kära att hon var gravid – något som togs emot väl av hennes pojkvän Wade Griffin. Den åttonde oktober besökte hon Hancock för att överlämna en present, eftersom även hon var gravid. Den nionde oktober knivhöggs Hankock till döds.

Skar ut bebisen ur mördade kvinnans mage

Parker tog sig in i sin väninnas hus och överföll henne direkt i hallen. Hancock tog emot åtskilliga knivhugg, och avled efter en kortare strid. Därefter skar Parker upp hennes mage, klippte av navelsträngen på den 34 veckor gamla bebisen, och gick därifrån. Till sin pojkvän sade hon att hennes vatten plötsligt hade gått, och att hon åkt själv till sjukhuset. Några få timmar efter detta blev hon stoppad av polisen i Oklahoma för att hon kört för snabbt. Polisen fann då en nyfödd bebis i hennes knä. De fattade snabbt misstankar, och eftersom barnet inte andades så beslutade man sig för att köra Parker och barnet till sjukhuset. Där konstaterades det att barnet, som nu hade avlidit, inte alls var hennes.

“Blodig och uppsprättad”

Samma dag kom det in ett samtal till polisen. Det var Reagan Simmons-Hancocks mamma som ringde in och berättade att hon hittade sin dotter “blodig och uppsprättad” på hallgolvet. Hon berättade att hennes dotter hade varit gravid i 34:e veckan, men att inget barn nu kunde ses i hennes mage. Polisen kom snabbt dit och säkrade brottsplatsen. Relativt snabbt började man misstänka att dessa två händelser hängde ihop: ett stulet nyfött barn, och en gravid kvinna som fått sin mage uppskuren.

Döms till dödsstraff

Taylor Rene Parker satt häktad i nästan två år, innan rättegången till slut drog igång i början av oktober i år. Efter knappt tre veckor kom domarnas beslut – Parker hade gjort sig skyldig till mord. I onsdags avkunnades domen, och det står klart att hon ska dömas till dödsstraff.

Pojkvännen hela tiden ovetandes

Pojkvännen Wade Griffin sade i förhör att han inte hade någon aning om att hans flickvän inte var gravid på riktigt. Han svor på att hon hade “den perfekta gravidmagen”. Griffin blev snabbt friad från misstankar, då man uteslöt honom som inblandad i mordet.