Flodhäst skulle svälja tvååring – räddades i sista sekund av stenkastande man

Ricard Aron Nilsson

Ett litet barn lekte i närheten av sjön Lake Edward i Uganda när en flodhäst fick tag på honom. Hade det inte varit för en förbipasserande man som börjat kasta sten mot djuret, så hade tvååringen svalts.

Den lilla pojken bodde i närheten av Lake Edward som ligger i sydvästra Uganda i distriktet Katwe – Kabatoro, i Kasese. Han var ute och lekte som vanligt när flodhästattacken skedde. Djuret fick fatt på huvudet på barnet och hela överkroppen var inne i gapet.

Spottade ut pojken

Det som räddade tvååringen var en man som såg attacken och började kasta sten på flodhästen. Detta skrämde det vildsinta djuret som då spottade ut pojken och återvände ner i vattnet. Barnet togs till sjukhuset för att få sina skador omhändertagna, men kunde snart skrivas och förväntas bli helt återställd fysiskt.

Polisen hyllar hjälten

Uganda polisen hyllar den den hjältemodiga mannen Chrispas Bagonza på sin hemsida och framhåller  att det var hans hjältemod som räddade barnet. De varnar samtidigt allmänheten för att närma sig vilda djur eftersom varje interaktion uppfattas som ett hot och kan då få dem att attackera.

Vidare framgår att detta första gången en sådan attack skett i just det området.