Flickor under 18 år häktade – misstänks för mordförsök

Susanne Nilsson
Foto: Lars Lydig

Två tonårsflickor i 17-årsåldern har häktats misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Det skriver Expressen, med hänvisning till uppgifter från Sydsvenskan. Flickorna ska ha planerat att mörda en identifierad person i mars i år.

Misstankarna mot de två flickorna uppstod efter att polisen gjort en husrannsakan hemma hos en av dem, på grund av misstankar om narkotikabrott. I stället för narkotika hittades ett skjutvapen med tillhörande magasin och ammunition.

Häktades på fredagen

Efter vapenfyndet begärdes flickorna häktade. Tingsrätten beslutade dock att de skulle släppas på grund av sin låga ålder. På fredagen begärdes de häktade på nytt. Åklagare Pär Andersson anser att det finns goda skäl att häkta dem trots att de är under 18 år, då han menar att det finns risk att de undanröjer bevisning om de släpps på fri fot.

– Vi kan inte med hjälp av socialen ordna annan betryggande övervakning, säger han enligt Expressen.

Tingsrätten beslutade denna gång att båda flickorna ska häktas med restriktioner. Två unga män, 18 och 23 år gamla, har också häktats misstänkta för inblandning i samma mål. De misstänks för medhjälp till försök till mord.