Federers karriär är över

Susanne Nilsson

Den schweiziska tennislegenden Roger Federer har i ett långt pressmeddelande på twitter skrivit att han avslutar sin proffskarriär efter tävlingen Laver cup, som spelas i London nästa vecka.

Den 41-årige Federer har vunnit många prestigefyllda titlar, bland dem åtta Wimbledonsegrar och hela 20 grand slam-titlar. I februari 2004 blev Roger Federer världsetta för första gången, och 2018 blev han det senast. Han har totalt vunnit 103 turneringssegrar under sin långa karriär.

I sitt pressmeddelande skriver Federer bland annat:
”Som ni säkert vet har de senaste åren inneburit stora utmaningar för mig. Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka i tävlingsform. Men min kropp har gränser, och dess meddelande under den senaste tiden har varit klart. Jag är 41 år gammal. Jag har spelat över 1500 matcher under 24 år. Jag måste nu erkänna för mig själv att det är tid att avsluta min tävlingskarriär.”

Under de tre senaste åren har Federer råkat ut för skador som tvingat honom att genomgå flera knäoperationer.