Explosion vid radhus i Hässelby – mordmisstänkta skrivna på adressen

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En kraftig explosion inträffade vid halv sju-tiden på måndagsmorgonen vid ett radhus i Hässelby Villastad i västra Stockholm. På adressen är två av de personer som är misstänkta för mordet i Jordbro i torsdags skrivna.

Detonationen orsakade en kraftig brand, som spred sig till flera intilliggande radhus. Bostaden där explosionen inträffade var tom, och många boende i området utrymde själva sina bostäder. Ingen person skadades fysiskt.

Misstänkta för Jordbro-mord skrivna på adressen

Radhuset där sprängningen inträffade är totalförstört. Två personer som är skrivna på adressen häktades i helgen, på sannolika skäl misstänkta för mord och medhjälp till mord efter skjutningen i Jordbro i torsdags. En av dem är en 22-årig man med kopplingar till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, den andra en 21-årig kvinna. Mannen har tidigare dömts för bland annat hets mot folkgrupp, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Stor insats på platsen

Ett tiotal brandbilar arbetade med att släcka bränderna i radhusen i Hässelby under morgonen, samtidigt som polisen hade en stor insats på platsen. Även nationella bombskyddet kallades dit.

– Vårt arbete går nu mest ut på att stötta räddningstjänsten. Det brinner fortfarande och en teknisk undersökning är långt borta i det här läget, sade polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Dagens Nyheter under morgonen.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.