En mördad, två skadade – gängskjutning i Stockholm

Ricard Aron Nilsson

Flera personer sprang under natten till torsdagen in på en grill i Rågsved i södra Stockholm och öppnade eld. En person dog och två skadades.

Vid midnatt kom ett stort antal samtal in till SOS Alarm om en misstänkt skjutning. Polisen sände ett flertal patruller till platsen där det vid ankomsten rådde kaos enligt vittnesuppgifter.

En person ihjälskjuten

Ett okänt antal personer hade tagit sig in på en grill i Rågsved och började skjuta. En man i 20-årsåldern hade träffats och skadats mycket svårt, trots snabb insats av polis och ambulanspersonal, så gick hans liv inte att rädda. Ytterligare två personer i 20-årsåldern skadades, en allvarligt men inte livshotande och den tredje fick lindrigare skador. Alla tre har anknytning till gängkriminalitet enligt Polisen.

Flydde på elsparkcykel

En misstänkt flydde på elsparkcykel och en annan till till fots. Ett stort polisiärt pådrag spärrade av platsen och stoppade tunnelbanan. Polisinsatsen resulterade i att fem misstänkta personer kunde gripas i närområdet. Åklagare beslutade under torsdagsmorgonen att samtliga skulle anhållas.