En man anhållen – misstänks för inblandning i fritagningen i Norrköping från en Kriminalvårdstransport

Susanne Nilsson
Kriminalvården ansvarade för den transport som fritagningen skedde ifrån.

På onsdagskvällen greps och anhölls en man som misstänks vara inblandad i fritagningen av Milad Safi vid ett sjukhus i Norrköping förra veckan. Den gripne mannen är, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt främjande av flykt.

“Eftersom utredningen är i ett mycket tidigt skede kan ingen ytterligare information lämnas för närvarande” skriver Åklagarmyndigheten i pressmeddelandet. Senast på lördag klockan 12 måste åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Hoppas kunna gripa fler

Förhören med mannen fortsätter under torsdagen. Det är ännu inte klarlagt exakt vilken roll den anhållne ska ha haft vid fritagningen.

– Vi har en person anhållen för det här brottet och vår ambition är att hitta fler, eftersom vi vet att det är betydligt fler inblandade. Vi hoppas kunna gripa och lagföra fler personer för den här fritagningen, säger polisens förundersökningsledare Jan Staaf till P4 Östergötland.

Den fritagne mannen dömdes nyligen till tio års fängelse för mordförsök och fritogs från en Kriminalvårdstransport. Han är nu internationellt efterlyst.