En död efter gängskjutning i Eskilstuna

Ricard Aron Nilsson

En ung man hittades svårt skottskadad i Eskilstuna under fredagskvällen. Han avled senare av sina skador. Detta uppges vara ännu en gängrelaterad dödsskjutning.

Polisen fick in flera larm om höga smällar i stadsdelen Skiftinge vid 22-tiden på kvällen. Anländande patruller hittade brottsoffret, en man i 25-årsåldern, och inledde livsuppehållande åtgärder fram till dess att ambulans anlände och kunde föra honom till sjukhuset. Men mannens liv gick inte att rädda, han dog några timmar senare.

Flera skotthål hittade

Ett flertal skott har avlossats, en byggnad och minst ett fordon har träffats enligt vad polisen rapporterar på sin hemsida. Flera vittnen har hörts om sina iakttagelser och om någon har ytterligare information om händelsen, så uppmanas de att ta kontakt med polisen. Ingen misstänkt har ännu gripits för mordet.

Kopplingar till gängkriminalitet

Det har under de senaste månaderna skett flertalet skjutningar i Eskilstuna. De flesta av dem har ett samband. Om den senaste skottlossningen är kopplad till något tidigare dåd vill inte polisen kommentera, dock bekräftas att detta senaste mord misstänks ha koppling till gängkriminalitet.