En anhållen och två efterlysta efter styckmordet på Värmdö

Susanne Nilsson
Foto: Susanne Nilsson

En 19-årig man har anhållits och två personer är häktade i sin utevaro misstänkta för inblandning i styckmordet på Värmdö. Mordet tros ha skett i en lägenhet i närheten av fyndplatsen.

De två som är häktade i sin utevaro är en 23-årig man och en 24-årig kvinna, som tros ha lämnat landet efter mordet. Både de och 19-åringen är misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott. Paret har barn, som enligt uppgifter till Expressen befann sig i bostaden när mordet begicks. Polisen har inte lyckats ta reda på var barnen befinner sig nu.

Kroppsdelar hittades i väska

Det var i söndags som en väska innehållande kroppsdelar hittades i Gustavsberg på Värmdö, och polisen kunde konstatera att det var kvarlevorna efter en 37-årig man. 19-åringen greps två dagar senare och polisen hittade snabbt en koppling till det unga paret, som efterlystes.

– 19-åringen greps och anhölls under tisdagen och kommer att höras när offentlig försvarare är utsedd. Därefter kommer jag ta ställning till om mannen ska begäras häktad, säger senior åklagare tillika förundersökningsledare Cecilia Tepper i ett pressmeddelande.

Ser inga kopplingar till gängkriminalitet

19-åringen och 23-åringen är Enligt Expressen bröder. Polisen har gjort flera tillslag hos anhöriga till de misstänkta, och jakten på det unga paret fortsätter. Det är oklart om man tror att parets barn är tillsammans med sina föräldrar. Polisen har tidigare sagt att man inte ser någon koppling mellan mordet och gängkriminalitet.