Efter jordskredssegern: Sölvesborgtoppen Louise Erixon (SD) lämnar politiken

Jannik Svensson
Foto: Skärmklipp SVT / Adville

Sölvesborgs kommunstyrelseordförande Louise Erixon väljer att lämna politiken efter valsegern i kommunen. Det skriver hon i ett inlägg på Facebook på måndagsförmiddagen.
– Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Efter nattens val står det klart att Sverigedemokraterna i Sölvesborg får nästan 40% helt själva. I skrivande stund är 10 av 11 distrikt räknade och Sverigedemokraterna har hela 38,9% i kommunen.

Tar en paus

Efter jordskredssegern i kommunen väljer  nukommunstyrelseordförandet och kommunalrådet Louise Erixon att ta en paus från politiken.

– Valrörelsen har varit otroligt tuff för många valarbetare runt om i landet. Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer. För mig har detta dock tagit ut sin rätt och jag kommer nu att behöva lite tid för att återfå styr på tillvaron. Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Levt halva sitt liv i politiken

Louise Erixon har levt ett liv präglat av politik. Hon gick med i Sverigedemokraterna när hon var 17 år gammal och har varit mer eller mindre aktiv sedan dess. Utöver sitt eget engagemang har genom familjeband länge haft starka kopplingar till Sverigedemokraterna då hennes mor suttit som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Louise Erixson har även ett barn tillsammans med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. De var ett par mellan 2011 och 2020.

Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.