Dubbla explosioner i Stockholm – kopplingar till gängkonflikt

Susanne Nilsson

En kraftig explosion inträffade på måndagskvällen vid ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm. Bara timmar senare, vid fyratiden på tisdagsmorgonen, detonerade en sprängladdning vid porten till ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö. Båda händelserna har, enligt uppgift till olika medier, kopplingar till den pågående konflikten inom Foxtrot-nätverket.

Fem personer skadades vid explosionen i Farsta, och två skadades vid explosionen  på Lidingö. På båda adresserna står personer som är misstänkta för gängrelaterade våldsbrott skrivna.

– Vi tittar jättenoga om det finns något samband mellan de här två detonationerna. Men det är för tidigt att kommentera det, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

En anhållen efter explosionen i Farsta

Larmet om explosionen i Farsta kom in till polisen vid halv nio-tiden på måndagskvällen. Något hade detonerat i ett trapphus och orsakat en kraftig smäll. Fem personer skadades lindrigt, och några av dem fördes till sjukhus. Huset fick stora skador på fasad, dörrar och fönster.

Enligt TT är en känd gängkriminell man skriven på adressen. En misstänkt gärningsperson greps under natten och anhölls på tisdagsmorgonen, som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Mordmisstänkt man skriven på adressen på Lidingö

Strax före klockan 04 på tisdagsmorgonen kom larmet om en detonation på Larsbergsvägen på Lidingö. Två personer skadades lindrigt av glassplitter från en fönsterruta som exploderade av smällen. Enligt TV4-nyheterna är en gängkriminell man som nyligen åtalats för ett mordförsök i Jordbro skriven på adressen. Enligt uppgifter till Aftonbladet greps två personer i en taxi kort efter händelsen. Polisen bekräftar att frihetsberövanden har skett men kan inte säga hur många som gripits.