Dömd mördare fritagen i Södertälje – stor polisinsats

Susanne Nilsson
Delta Gym-mördaren Frunze Saghatelyan fritagen. Foto: Polisen

Delta Gym-mördaren Frunze Saghatelyan har fritagits av två maskerade och beväpnade personer i Södertälje. Han var på väg till ett tandläkarbesök tillsammans med tre kriminalvårdare när han fritogs. Polisen inledde en stor insats och söker efter personerna med bland annat helikopter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om Frunze Saghatelyan som nyligen dömdes för avrättningen på Delta gym i Stockholm.

– Det var en Sis-klient som var omhändertagen enligt LVU. Han var med tre transportörer, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården, till Aftonbladet.

Betraktades som rymningsbenägen

Saghatelyan ska ha varit på väg till ett tandläkarbesök i centrala Södertälje när fritagningen skedde. De maskerade personerna hotade kriminalvårdarna och lyckades få med sig den 17-årige mördaren. De tre lämnade platsen i en svart Mercedes.

– Personen var bojad eftersom han betraktades som rymningsbenägen och transporterades av flera personer med hög säkerhet, säger Ulf Mossberg till Aftonbladet.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med fritagningen. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt olaga hot och grovt vapenbrott.