Död person i Haninge tros vara mördad 13-åring – hade kopplingar till Kurdiska räven

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Den person som hittades död i ett skogsområde i Haninge under måndagen är en 13-årig pojke som sedan tidigare var anmäld försvunnen. Detta bekräftas nu av polis och åklagare.

13-åringen ska senast ha setts till söder om Stockholm, och anmäldes försvunnen i slutet av förra veckan. Enligt uppgifter till flera olika medier ska han ha blivit skjuten i huvudet.

“Extremt allvarlig brottsmisstanke”

Enligt uppgifter till bland annat Aftonbladet och Expressen hade han en koppling till den kriminella gängledaren Rawa Majid, känd som Kurdiska räven.

–  Det jag kan säga är att vi har att göra med en extremt allvarlig brottsmisstanke, som handlar om att en väldigt ung person blivit mördad. Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet. Nu arbetar vi för fullt med att utreda vad som har hänt den här pojken, säger förundersökningsledaren tillika åklagaren Lisa dos Santos i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till TV4 arbetar polisen utifrån teorin att 13-åringen har mördats på en annan plats och sedan flyttats till platsen där han hittades.

Flera unga pojkar mördade

Under sommaren har ytterligare två unga pojkar hittats mördade, i Nynäshamn respektive Upplands-Bro. Även de pojkarna ska ha haft kopplingar till Kurdiska räven. De ska ha anlitats av hans nätverk för att göra vapenaffärer, men misslyckats och därför mördats.