Död kvinnokropp hittad inmurad i väggen i ett bostadshus– tros ha placerats där redan 2010

Nathalie Wästerlund
Tanya Lee Glover hittades i en tegelvägg förra året, men kroppen har först nu identifierats. Foto: Queensland Police Service

En kropp som hittades gömd bakom en vägg i en bostad i Australien har nu äntligen identifierats. Den tillhör en kvinna som tros ha blivit mördad för omkring 13 år sedan, och som sedan gömts i utrymmet bakom väggen.

Kroppen hittades av städare i ett tomrum bakom en tegelvägg i ett flerbostadshus i slutet av förra året. Kvinnans kropp var då invirad i kläder och delvis täckt av jord. Detta berättar den lokala polisen vid en pressträff. Dödsorsaken har ännu inte fastställts, men skadorna tyder på att hon blivit mördad. Dödstillfället beräknas vara någon gång under 2009 eller 2010, då man också misstänker att hon placerades i väggen.

Identifierad efter åtta månader

Efter mer än åtta månaders arbete har polisen äntligen lyckats identifiera kvinnan. I år skulle hon ha fyllt 52 år och hon var född och uppvuxen i Australien. En tid innan sin död hade hon slutat kontakta sina föräldrar, som trodde att deras dotter bara befann sig i en annan del av landet. Så var dock inte fallet, och kvinnan har istället legat begravd bakom en tegelvägg i drygt 13 år.

– Vi har pratat med kvinnans mamma och pappa. De är båda upprörda och i chock efter beskedet. De är verkligen ledsna över den senaste utvecklingen. Föräldrarna hade den felaktiga uppfattningen att deras dotter befann sig någon annanstans i landet, säger poliskommissarie Andrew Massingham enligt ABC News.

Ett egendomligt och oroande fall

Massingham beskriver fallet som “egendomligt och oroande”. Nästa del i utredningen är att försöka ta reda på vem som placerade kvinnan bakom väggen och om det var samma person som mördade henne.

– Det finns ett motiv kring detta som vi ännu inte har fastställt – varför någon eller några personer skulle rikta in sig på en utsatt ensamstående kvinna på det här sättet och känslolöst göra sig av med hennes kropp. Nu när vi har identifierat henne påbörjas den viktiga processen där vi måste försöka fastställa vem som var ansvarig för hennes död, fortsätter Massingham.