Chef sköt ihjäl sex personer i fikarummet – inget tydligt motiv bakom massmordet

Nathalie Wästerlund
Fem av de skjutna, från översta raden till vänster: Lorenzo Gamble, Kellie Pyle, Brian Pendleton, Tyneka Johnson and Randy Blevins. Foto: Privat

Personalen på en lokal Walmart-butik i USA hade precis satt sig ned i fikarummet för att planera de sista timmarna på jobbet innan butiken stängde för dagen. Orden “vi har en lugn natt framför oss” hann yttras precis innan en man kom inrusandes och började skjuta mot dem.

Strax efter klockan 22 lokal tid fick polisen i Virginia, USA, in ett larm. Polis anlände snabbt till platsen, där de hittade minst tio skadade personer. Dagen efter visade det sig att det var nattchefen Andre Bing, 31 år, som öppnat eld mot sina kollegor i fikarummet. Bing hade jobbat i butiken i tio år och var enligt CNN en omtyckt medarbetare.

Sköt mot sina kollegor

Efter att ha siktat och skjutit mot flera personer så sköt han även sig själv och avled på platsen. Sex ytterligare personer miste också sina liv till följd av de mycket allvarliga skottskadorna. Lokala myndigheter har inte gått ut med information om gärningsmannens eventuella motiv bakom attacken.

Tumult i butiken

Minst 50 personer befann sig inne i butiken när skotten avlossades. Flera kunder blev vittnen till tragedin. De beskriver hur de hört ljuden av skott, skrik och att tumult snabbt uppstod när folk började fly ut ur butiken.

Platsen kunde snabbt säkras när polisen försäkrat sig om att det inte fanns någon aktiv skytt på området. Samtliga dödsoffer har identifierats och deras anhöriga har underrättats. Ett center för återförening sattes upp i närheten av butiken för att familjer skulle kunna hitta till närstående som befunnit sig inne i butiken under massakern.