Brist på energi, men stark scennärvaro

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Trots en sångare som har hälsoproblem, så levererar Five Finger Death Punch under Sweden Rocks första dag.

Mörkret har lagt sig över festivalområdet när Five Finger Death Punch kliver på. Det har gått 17 år sedan debuten och tyvärr har den nu 44-årige sångaren Ivan Moody dragits med varierande hälsoproblem den senaste tiden. Så sent som förra året opererades han för ett bråck och fick komplikationer. Detta är även något som märks på scen.

Brist på energi

Sångarens vanliga energi och styrka som annars brukar vara en del av showen, är inte alls lika framträdande. När rösten inte alltid håller så lyfts ändå låtarna av basisten Chris Kaels backupsång.

I ”Far from Home” hittar sångaren för en stund tillbaka till sitt gamla jag och plötsligt utstrålas den stryka och trygghet som han brukar vara känd för. För egen del så är den textmässigt repetitiva ”Burn MF” en favorit, något recensenter inte brukar hålla med mig om.

Foto: Ricard Aron Nilsson

Nöjd publik

Oavsett viss brist på energi, så är Moodys karisma och scennärvaro fortsatt stark, och han ger – under omständigheterna – ett framträdande som som iallafall inte jag har något att klaga över. Bandet gör kanske inte sin bästa spelning i karriären, men troligen en av de mest empatiska. Och publiken verkar vara mer än nöjda.