Brevbärare misshandlad och hotad – Postnord inför utdelningsstopp

Susanne Nilsson
Foto: Lokal_Profil - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108054451

Postnord slutar dela ut post på vissa adresser i Aspudden i södra Stockholm. Detta efter att en brevbärare misshandlats och hotats i området. Det är i nuläget oklart när utdelningen kan påbörjas igen.

Det var den 1 december som en brevbärare blev misshandlad och hotad när han delade ut post på Schlytersvägen i Aspudden.

– Han blev misshandlad och hotad på ett sätt som gör att vi inte kan dela ut post i området. Hotet var kollektivt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Erik Fogelström, distributionsområdeschef på Postnord Stockholm city, till tidningen Mitt i.

Får hämta posten i Västberga

Beslutet att tillfälligt sluta dela ut post på en del av Schlytersvägen togs i samförstånd med polisen. De boende på de aktuella adresserna får nu hämta sin post på Postnords företagscenter i Västberga.

– Det är ett dramatiskt beslut och det är beklagligt att tredje man drabbas – men det finns inga andra alternativ. Om någon upplever problem med tillgängligheten, kontakta mig så ser vi om det går att hitta en lösning, säger Erik Fogelström.

Infört säkerhetsåtgärder

Förutom det tillfälliga utdelningsstoppet har Postnord även infört andra säkerhetsåtgärder för sina brevbärare i det aktuella området. Vilka åtgärder det handlar om vill man dock inte berätta. I dagsläget vet Postnord inte när utdelningen kan komma igång igen, men de kommer att vänta tills polisen bedömer att säkerhetsläget kan anses acceptabelt.