Blev medvetslös under ett dyk – räddades av tre sjöjungfrur

Nathalie Wästerlund
Den professionella sjöjungfrun Elle Jimenez räddade tillsammans med två kollegor livet på en dykare. Foto: Instagram

När Pablo Avila, hans son och en vän till honom dök utanför kusten vid Catalina Island i Kalifornien så förlorade han plötsligt medvetandet. Han hade kunnat mista livet den dagen, om det inte var för tre sjöjungfrur som kom till hans undsättning.

Avila hade tur – för just samma dag som han bestämde sig för att genomföra dyket, så pågick en avancerad sjöjungfrukurs i vattnet strax intill. Kursen hölls av 33-åriga Elle Jimenez, som är professionell dykare och sjöjungfruartist. Jimenez berättar för Fox News att detta var första dagen som hon undervisade på just den platsen.

Sjöjungfrur är utbildade att rädda liv

Framåt eftermiddagen hörde hon och hennes elever hur någon ropade “hjälp, han svimmade!”. Jimenez, tillsammans med sina elever Elaina Marie Garcia och Great Chin Burger agerade genast. De var nämligen de enda i sin grupp som hade certifikat inom livräddning. De avlägsnade snabbt Avilas dykutrustning och påbörjade hjärt- och lungräddning. Sedan bogserade de honom in till land.

– Det finns en missuppfattning om sjöjungfrur. Jag tror inte att folk inser hur utbildade vi är i att rädda liv, sade Jimenez till den amerikanska nyhetssajten Metro.

Har återhämtat sig

Efter vad som enligt Jimenez kändes som en evighet så började Avila äntligen andas igen. Han togs till en tryckkammare för att underlätta kroppens tryckutjämning. Han har sedan dess återhämtat sig bra.