Bil beskjuten i Tyresö – kopplingar till gängkriminalitet

Susanne Nilsson

En bil blev på tisdagseftermiddagen beskjuten i Tyresö i södra Stockholm. Larmet kom in till polisen strax före klockan 16, och en stor polisinsats inleddes.

Flera patruller med tungt beväpnad polis samt en hundpatrull skickades till platsen, och området spärrades av. 

– Jag kan bekräfta att en okänd gärningsperson har skjutit mot en bil. Vi har inte anträffat någon skadad person, sade polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Nongrata strax efter händelsen.

Bil med skotthål stoppades

Bilen som blev beskjuten lämnade platsen, men kunde senare stoppas vid Skogskyrkogården en bit från brottsplatsen. Flera personer som satt i bilen togs in till förhör. Ingen av dem hade fysiska skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet har några av dem kopplingar till gängkriminalitet. Skotthål ska ha funnits i bilens bakre del. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott.

“Obehagligt för alla som bor här”

Händelsen inträffade vid Granängsringen i Tyresö, ett område där flera vapen- och narkotikarelaterade brott har skett under det senaste året. Enligt tidigare uppgifter från polisen finns det en konflikt mellan boende i området och gängkriminella personer på gatan.

En person som passerade förbi i anslutning till tisdagens händelse gav en kommentar till Nongrata.

– Vad i helskotta är det här? Det är en krigszon det här, obehagligt för alla som bor här.