Beväpnad tonårspojke tog sig in på gym i Sollentuna

Ricard Aron Nilsson

En beväpnad tonårspojke gick på måndagskvällen in på ett gym i Sollentuna i norra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet letade han efter en måltavla, som ska ha befunnit sig på gymmet.

Många personer som befann sig på gymmet blev vittnen till hur pojken gick omkring bland gymbesökare och maskiner med ett vapenliknande föremål i handen

– Vi tittar såklart på eventuella kopplingar till gängkriminalitet men det är för tidigt att säga något mer, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till TT.

Greps i närheten av gymmet

Polisen fick in larmet om att den beväpnade pojken tagit sig in på gymmet vid 21-tiden på måndagskvällen. Tonåringen ska ha hoppat över spärrarna in till gymmet, gått omkring där inne en stund och sedan lämnat platsen. Han greps sedan av polis i närheten av gymmet.

Händelseförloppet ska ha fångats på film då det finns övervakningskameror på gymmet och i området. Pojken är anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott, och ytterligare en person är anhållen misstänkt för medhjälp till mordförsök.