Båtklubbsmordet fortfarande ouppklarat – polisen vill ha in tips

Susanne Nilsson
Foto: Polisen / Efterlyst

I december förra året hittades en kvinna död på en båtklubb vid Årstaviken i södra Stockholm. Polisen vet fortfarande inte hur och varför hon hamnade på just den platsen.

Kvinnan, som var i 50-årsåldern, hade varit försvunnen i tio dagar när hon till slut hittades, naken och mördad. Hon hade flera svårförklarliga skador och löv mellan benen, som någon tycks ha placerat där medvetet.

Dödsorsaken inte fastställd

Kvinnan obducerades men dödsorsaken gick inte att fastställa. Det kunde dock konstateras att hon inte hade alkohol eller droger i blodet och att hon inte utsatts för något sexuellt övergrepp före sin död. Polisen vet inte om kvinnan avled på båtklubben där hon hittades eller om mordet skedde någon annanstans och att en eller flera personer då flyttat henne dit efter hennes död.

Kan ha tagit sig över på isen

Grinden till båtklubben är låst och alla inpasseringar loggas elektroniskt. Därför vet polisen att många personer varit på båtklubben under den aktuella perioden. Dagen när kvinnan hittades var det is på vattnet, vilket gör att polisen inte utesluter att någon kunnat ta sig dit den vägen.

Polisen vill ha in tips