Baronessa mördad av sin egen styvson – skjuten med fyra skott i huvudet efter lång arvstvist

Nathalie Wästerlund

En belgisk baronessa har skjutits till döds av sin styvson. Motivet ska ha varit en långtgående arvstvist inom en av Belgiens rikaste familjer.

Under onsdagsmorgonen sköts den belgiska baronessan Myriam Ullens ihjäl med fyra skott i huvudet utanför sitt hus i Ohain, strax sydost om Bryssel. Hennes styvson pekades snabbt ut som gärningsman. Han är en tidigare säkerhetsagent som hamnat i osämja med staten.

Motivet en arvstvist

Motivet till mordet på hans styvmor ska enligt flera medier ha varit en arvstvist. Styvsonen ska ha anklagat henne för att ha slösat bort hennes avlidne mans förmögenhet efter att han blivit försvagad efter en stroke. Detta rapporterar tyska nyhetsbyrån RTL.

Lämnade över sig själv

Styvsonen ska ha anmält sig själv till polisen direkt efter mordet.

– Några minuter tidigare anmälde en person, en man, till polisen och sa att han hade begått ett allvarligt brott, han hade dödat sin styvmor, berättade åklagare Marc Rézette för RTL. Inledande förhör har hållits.

Ullens hustru till mångmiljonär

Myriam Ullens var hustru till 88-årige baronen Guy Ullens de Schooten Whetnall, som är en av Belgiens rikaste män. Han är bland annat delägare i Viktväktarna enligt DN. Den misstänkte gärningsmannen har bland annat anklagat en före detta minister för mord efter att ha jobbat för den belgiska säkerhetstjänsten i många år. Han har förekommit i belgiska medier flera gånger de senaste åren i olika kontroversiella händelser.