Bandidosledare anhållen – misstänks för grovt penningtvättsbrott

Susanne Nilsson
Foto: Joe Mabel, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80038822

Bandidosledaren Mehdi Seyyed greps och anhölls på tisdagen, misstänkt för grova ekobrott. Polisen gjorde tillslag mot två adresser som Seyyed har kopplingar till, och även en annan man greps.

De båda männen är enligt Expressen misstänkta för grovt penningtvättsbrott. En större summa kontanter och värdesaker, bland annat exklusiva märkesväskor, ska ha beslagtagits i samband med att männen greps och husrannsakan genomfördes.

En av grundarna till Bandidos i Göteborg

Mehdi Seyyed var en av de som grundade Bandidos i Göteborg 2002, och han var ledare under en längre tid. Han har också varit ansvarig för Bandidos nationella och internationella säkerhet.

– Det innebär att han tillhör ledningen. I deras värld innebär det att han tillhör toppen, har Sven Lindgren, kommissarie vid polisens underrättelseenhet med de kriminella mc-gängen som specialområde, tidigare sagt till Expressen.

Driver pizzeria

Seyyed har tidigare dömts flera gånger, bland annat för utpressning, grovt vapenbrott, dopningsbrott och brott mot knivlagen. 2009 dömdes han i hovrätten till sju års fängelse för inblandning i två sprängningar. Sedan 2019 har han drivit en pizzeria i Göteborg, och han är även styrelseledamot i fyra aktiva bolag.