Åtta tonårsflickor häktade för mord – misshandlade man till döds på öppen gata

Nathalie Wästerlund
Sergeant Terry Browne vid en presskonferens där han berättar att de åtta flickorna kommer åtalas för mord. Foto: Toronto Police Service

Sammanlagt åtta flickor sitter häktade i Kanada efter att ha misshandlat och huggit en man till döds. Flickorna är mellan 13-16 år gamla och lärde känna varandra via sociala medier, varefter de möttes upp och gick till attack mot en man som bodde på ett härbärge.

Strax efter midnatt i söndags fick polisen i Toronto, Kanada, in ett samtal om en pågående misshandel. Offret, en 59-årig man som bodde på ett härbärge i närheten, fördes till sjukhus i ambulans. Han avled därefter på sjukhus av sina skador, som ska ha varit åsamkade av en eller flera knivar.

Flickor mellan 13-16 år

Vittnen till händelsen kunde uppge för polisen att det var ett gäng med tonårsflickor som gått till attack mot mannen. Kort efter att polisen initialt hört vittnen så kunde åtta tjejer mellan 13-16 år gripas i närheten. Samtliga greps direkt av polisen.

Ett “svärmliknande beteende”

De åtta flickorna ska enligt Fox News ha stiftat bekantskap med varandra på sociala medier. Polischefen sergeant  Terry Browne sade i en presskonferens att deras beteende under kvällen kunde liknas vid vad man kallar ett “svärmliknande beteende”, vilket normalt sett brukar innebära att man letar efter ett offer att utsätta för någon typ av brott.

Okänt varför flickorna attackerade sitt offer

“Det vi hittills vet är att de lärde känna varandra via sociala medier. De kommer från olika delar av staden. Det vill säga att de inte kommer från en specifik geografisk plats. Vi vet inte hur eller varför de möttes upp den kvällen, eller varför destinationen var centrala Toronto”, sade Browne vid en presskonferens under tisdagen.

Ett antal vapen beslagtogs

Flickorna häktades som misstänkta för mord efter en domstolsförhandling under söndagen. Under den aktuella kvällen ska “ett antal vapen” ha beslagtagits från dem. Tre av dem ska ha varit i kontakt med polisen innan, och resterande fem ska inte ha varit kända av polisen sedan tidigare.