Årets kvinnohjärta går till Märta Stenevi – hyllas för sitt ihärdiga kvinnofrämjande arbete

Nathalie Wästerlund

Priset Årets kvinnohjärta delas varje år ut av Sollentuna kvinnojour till personer eller organisationer som arbetar för kvinnors rättigheter. I år fick jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) ta emot priset.

– Jag blir otroligt rörd, jag känner mig ganska tagen över detta pris. Det är jag som ska tacka er, det är ni som gjort jobbet. Hela mitt politiska liv har handlat om rättvisa. Att utsättas för våld är en djup orättvisa, sade Stenevi när hon fick ta emot priset den 30 mars.

Kvinnojouren riktar ett extra tack till ministern för hennes ihärdiga arbete för att kvinnojourer ska få fortsätta existera och kunna expandera, samt för att hon “synliggjort kvinnors och barns utsatthet ur ett livsperspektiv, och att hon har bidragit till de åtgärdsprogram som regering och riksdag tagit fram” enligt Mitt i.