Använde sista mjölken – knivhöggs av flickvännen

Ricard Aron Nilsson
Melissa Eynon. Foto: Privat/facebook

Melissa Eynons pojkvän hade tillagat en kopp te till henne, men han hade samtidigt använt den sista mjölken – därför knivhögg hon honom.

Melissa Eynons och hennes numera före detta pojkvän, bodde i Haverfordwest i Wales. De hade varit i ett förhållande i cirka sex månader, när han en morgon gick upp och lagade en kopp te till sin flickvän. I samband med detta använde han den sista mjölken. Av något oförklarligt skäl fick detta Melissa att bli rasande. Hon ryckte åt sig en kökskniv och högg sin kille i handen och armen. Först anmälde inte pojkvännen överfallet, men efter tre dagar beslutade han att det nog var bäst att gå till polisen.

”Toxisk relation”

Under rättegången framkom bland annat att deras relation varit full av bråk, någon beskrev den som ”toxisk”. Melissa Eynon har hela tiden nekat till brott och ska enligt uppgift under förundersökningen ha sagt att om hon hade velat knivhugga honom hade hon gjort det för länge sedan.

Bevisning var dock så pass stark att hon dömdes till 13 månader och två veckors villkorligt fängelse, vilket innebär att hon för tillfället slipper att låsas in, men om hon begår ytterligare brott så verkställs det utdömda straffet. Dessutom dömdes hon att utföra 150 timmars samhällstjänst och 20 timmars rehabiliteringsaktiviteter.

– Om vi alla satte kniven i vår partner för att de drack för mycket mjölk vore världen illa ute, hade domaren Greg Bull sagt under rättegången.