Annie Lööf publicerar sin självbiografi i september

Ricard Aron Nilsson
Centerns förra partiledare Annie Lööf, släpper i höst sin självbiografi hos Förlaget Forum. Foto: Kate Gabor

Annie Lööf var partiledare för Centerpartiet under tolv år. Nu jobbar hon på sin självbiografi som är planerad att släppas den 18 september.

Redan 2006, blev Lööf som 23-åring invald i riksdagen och som 28-åring blev hon Sveriges yngsta departementschef när hon blev näringsminister i alliansregeringen. Nu ska hon berätta om hela sitt politiska liv i en bok.

Liberal, feminist och humanist¨

Förlaget Forum beskriver sitt senaste tillskott som liberal, feminist och humanist. Lööfs förläggare Cecilia Viklund ser framemot höstens utgivning.

– När Annie Lööf väljer att skriva om sitt eget liv får vi inte bara hennes egna ord om att vara heltidspolitiker utan också en berättelse om personen bakom. Boken ger oss även en bild av vår samtid. Annie Lööf är en stor inspirationskälla för många och vi ser med stolthet fram emot utgivningen i höst.

Redo att berätta sanningen

Annie Lööf har varit politiker i 16 år och tänker nu berätta om sanningen bakom rubrikerna.

– Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan. Att få dela mina tankar och reflektioner som politiker, mamma och medmänniska. Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på, skriver hon i ett pressmeddelande på Forums hemsida.