Amber Heard och Johnny Depp överens – efter sommarens uppmärksammade rättegång

Nathalie Wästerlund
Amber Heard och Johnny Depp medans de fortfarande var ett par, innan rättsprocessen. Foto: Tania Volobueva - https://fr.depositphotos.com/82769776/stock-photo-johnny-depp-amber-heard.html, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=126411059

Domen i den omtalade rättegången mellan exmakarna Amber Heard och Johnny Depp föll i början av juli i år. Bägge parterna överklagade domen, och nu verkar det som att de kommit fram till en överenskommelse.

Rättegången inleddes den 11 april i år. Depp var målsägare och anklagade Heard för förtal efter att hon anklagat honom för misshandel i en debattartikel från 2018. Depp hävdade att detta ska ha skadat hans rykte, och begärde 50 miljoner dollar i skadestånd från Heard. Hon anklagade i sin tur Depp för förtal, eftersom hon ansåg att det faktum att han hävdade att Heards anklagelser var falska var en “bluff”.’

Uträttat sina behov i hans säng

Rättegången pågick i knappt tre månader och bestod av otaliga anklagelser parterna emellan. Bland annat så anklagade de varandra för misshandel, Heard anklagades för att ha uträttat sina behov i Depps säng, och de båda visade upp bilder på skador som de ska ha orsakat varandra.

Bägge dömdes för förtal

Det hela slutade med att juryn kom fram till att Amber Heard hade förtalat Depp på samtliga punkter, samt att hon gjort detta medvetet för att skada honom. Hon blev dömd till att betala tio miljoner i skadestånd till exmaken, och fem miljoner i straffskadestånd. Johnny Depp dömdes till att betala två miljoner i skadestånd till Heard, då han fanns skyldig till förtal på en av tre punkter. Domen överklagades av båda parter i mitten av juli.

“Mitt vittnesmål fungerade som underhållning”

I ett inlägg på instagram skriver Heard bland annat att “jag tar det här beslutet eftersom jag förlorat min tro på det amerikanska rättssystemet, där mitt vittnesmål fungerade som underhållning”. Vidare skriver hon att hon nått en överenskommelse med exmaken Johnny Depp.

Advokater kommit fram till överenskommelse

Enligt Daily Mail har deras advokater kommit fram till att Heards försäkringsbolag kommer att betala en miljon dollar till Depp för att förtalsmålet ska få sitt slut. Detta innebär att Heard kommer slippa betala de knappt 15 miljoner dollarna som hon först dömdes till att betala.