Åklagaren i Tovefallet begär förlängd åtalstid – bilden av händelseförloppet börjar klarna

Nathalie Wästerlund

Idag begärde åklagare Adam Rullman förlängd åtalstid i Tovefallet. Samtidigt har nya uppgifter om omständigheterna kring hennes död offentliggjorts. De två unga kvinnorna sitter fortsatt häktade.

I oktober förra året försvann Tove, 21, efter en utekväll i Vetlanda. Två kvinnor, 18 respektive 20 år, greps kort därefter som misstänkta för människorov. När Toves kropp hittades i ett skogsparti i närheten blev kvinnorna, utöver människorovet som fram tills nu varit en punkt i åtalet, även misstänkta för mord och gravfridsbrott. Misstanken om människorov ska inte gälla längre.

Lägenheten den huvudsakliga brottsplatsen

Till P4 Jönköping säger Rullman att de “bedömer att den huvudsakliga brottsplatsen är den så kallade lägenheten”. Detta ska ha varit deras hypotes från början. Han uppger även att de ska ha en tydlig bild av omständigheterna kring Toves död, trots att den rättsmedicinska slutrapporten ännu inte redovisats.

Utredningen i sin slutfas

Rullman säger till P4 att utredningen börjar gå in i en slutfas. Utredningen har målat upp en klar bild över vad som hände natten till den 16 oktober, och vad som ledde till att två unga kvinnor sitter häktade för mordet på en tredje kvinna.