85-årig kvinna dödad av tre meter lång alligator

Ricard Aron Nilsson
Polisen bär bort alligatorn som dödat den 85-årige kvinnan. Foto: St. Lucie County Sheriff's Office

En 85-årig kvinna attackerades och drogs ner under vattnet av en alligator i Fort Pierce i Florida, USA. Hon dog av sina svåra skador.

Kvinnan var ute på promenad med sin hund vid Spanish Lakes Fairways pensionärshem. Helt utan förvarning dök en alligator upp ur vattnet och gick helt oprovocerat till attack.

Vittnen såg attacken

Personer som bevittnade attacken har berättat att kvinnan i första hand försökte rädda sin hund, vilket föranledde att hon själv blev neddragen. Hon föll ner på marken och släpades ner i vattnet, fast i djurets käftar. Polis och räddningstjänst tillkallades, men det enda som återstod var att att bärga kvinnans kropp och jaga alligatorn.

Alligatorn infångades

Det skyldiga djuret kunde fångas in och transporteras bort. Ansvariga myndigheter ska nu besluta om alligatorn ska avlivas. Enligt uppgift överlevde kvinnas hund attacken.

Trots denna tragiska incident, så är antalet alligatorattacker i Florida få till antalet. Under de senaste 10 åren har antalet oprovocerade attacker varit cirka åtta till antalet årligen, de allra flesta utan dödlig utgång.