72-åringen cyklade 400 mil – från Sverige till Egypten

Nathalie Wästerlund
Premiärminister Rishi Sunak höll tal under COP27. Foto: By Prime Minister's Office of the United Kingdom - https://www.gov.uk/government/speeches/pm-statement-at-cop27-7-november-2022, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125332573 och https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125490943

Efter 400 mil och 17 olika länder så har 72-åriga Dorothy Hildebrandt äntligen kommit fram till sitt mål – klimatmötet i Egypten.

Med ett genomsnitt på åtta mil om dagen så har hon cyklat från Katrineholm till Sharm El-Sheikh i Egypten. Resan har tagit henne drygt fyra månader.

Måste kunna ta obekväma beslut

Hildebrandt berättar för TT att färden inte har varit problemfri, men att hon är mycket nöjd och stolt över sin prestation.

– Min långa resa har inte alltid varit lätt. Men mitt budskap till världsledarna är att det inte alltid behöver vara lätt utan de måste också kunna ta beslut som är obekväma.

Den 27:e klimatkonferensen

Klimatmötet, även kallat COP27, är FN:s 27:e klimatkonferens. Mötena pågår under i nästan två veckor, från den 6-18 november. Länder från hela världen har samlats för att bland annat diskutera om hur det globala klimatarbetet under Parisavtalet ska hanteras och om hur man ska kunna rädda världen från den rådande klimatkatastrofen.