56-årig man sköt mot poliser – åtalas för tre fall av mordförsök

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En 56-årig man åtalas för mordförsök på tre poliser, efter att han skjutit med automatvapen mot flera poliser. Händelsen inträffade i april i år, efter att polisen fått in larm om att en beväpnad man hade setts försvinna in i en skogsområde utanför Alingsås. Vittnen hörde att skott avlossades.

När den första polispatrullen kom till platsen sköt mannen mot dem innan han försvann in i skogen. Ett stort antal poliser deltog i sökandet efter den beväpnade mannen, som till slut kunde lokaliseras till ett bostadshus i området. Mannen greps av polisens insatsstyrka. Vid gripandet sköts han i benet och fördes till sjukhus.

“Ett synnerligen grovt brott”

Nu åtalas 56-åringen för mordförsök på tre poliser.

– Det är ett synnerligen grovt brott som kunde slutat mycket illa. Vi ser väldigt allvarligt på när poliser i sin yrkesutövning utsätts för beskjutning och hindras från att utöva sitt arbete. Kollegerna har fått så gott krisstöd vi kan förmå att ge efter händelsen, säger Klas Johansson, chef för polisregion Väst, i ett pressmeddelande.

Förutom mordförsöken åtalas mannen även för grovt vapenbrott och mordbrand, det senare på grund av bränder som uppstod i skogen när mannen sköt med sitt vapen.