5000 kvm stor industribyggnad i lågor – del av gängkriget

Ricard Aron Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

Under natten mot söndagen började det brinna i en 5000 kvm stor industrilokal i Tumba, söder om Stockholm. Enligt uppgift är detta en del av den pågående konflikten inom det kriminella Foxtrotnätverket.

Vid 01:56 utlöstes automatlarmet från industrifastigheten. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats, men byggnaden var redan övertänd. 

– När vi kom dit brann det omfattande. Hela lokalen är i full låga och ett antal lastbilar som står i anslutning till byggnaden, säger Andreas Lundquist, vakthavande befäl vid räddningstjänsten till Aftonbladet.

Ingen explosion

Det var aldrig tal om att försöka rädda byggnaden, utan att hindra spridning av elden var målsättningen. Under söndagsmorgonen hade byggnaden brunnit ner. Enligt vad som framkommit så var branden anlagd och föregicks inte av någon explosion.

Samma industrilokal har tidigare, i januari, utsatts för ett sprängdåd som orsakade hål i fasaden. Uppgifter som Aftonbladet tagit del av, gör gällande att branden är en del av den pågående interna konflikten inom Foxtrotnätverket.

Ingen gripen

En förundersökning om grov mordbrand är inledd. Polisen tog in en person till förhör, men denne är inte misstänkt för något brott och har sedermera släppts. Någon misstänkt gärningsman har ännu inte gripits.

Inga personskador har rapporterats.