Ung man ihjälskjuten i Skärholmen – en gripen

Ricard Aron Nilsson
Foto: Susanne Nilsson

En ung man i 20-årsåldern blev under fredagskvällen skjuten till döds i ett bostadsområde i centrala Skärholmen, söder om Stockholm. Detta är första dödsskjutningen i Stockholm i år.

Det var vid 18-tiden som flera personer larmade om att de hört höga smällar. Flertalet patruller sändes till platsen, där en svårt skottskadad man hittades. Hans liv gick dock inte att rädda och han konstaterades död på platsen.

Boende väntar på att få komma hem

Ett stort område var avspärrat och boende som varit på väg hem, tvingas vänta utanför avspärrningarna.

– Someone kill, säger en väntande boende till Nongratas reporter och gör en pistol med handen. I came from work half an hour ago, but I cannot go home. I am freezing and I am hungry and my baby is in my apartment with my wifes mother.

Utesluter inte koppling till andra skjutningar

Polisens tekniker anlände vid cirka 19:45. Uniformerade poliser knackade dörr och sökte igenom området. Det finns i nuläget inte någon information om att detta mord har någon koppling till andra skjutningar, men polisen utesluter inte att så kan vara fallet. Ett stort antal husrannsakningar genomfördes och en misstänkt person, som enligt polisen har koppling till gängmiljön, har gripits för mordet.