17-åring misstänks ha knivmördat sin storasyster – häktades på måndagen

Susanne Nilsson
kjabsfd98ohj

Den kvinna i 20-årsåldern som hittades död i Majorna i torsdags misstänks ha blivit mördad av sin 17-årige bror. Kvinnan ska ha blivit knivhuggen till döds. Det som utlöste mordet kan, enligt uppgifter till Expressen, ha varit ett bråk om en mobilladdare.

17-åringen greps och anhölls på torsdagen, och häktades under måndagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord. Hans advokat säger att han förnekar brott, och att han bara ska ha velat skrämma systern med kniven.

Kvinnan hittades död efter larm om lägenhetsbråk

Det var i torsdags förra veckan som polisen fick in larm om ett lägenhetsbråk i stadsdelen Majorna i Göteborg. I bostaden påträffades en avliden kvinna i 20-årsåldern. Förutom den mordmisstänkta 17-åringen befann sig även flera syskon och syskonens mamma i lägenheten.

Ville skrämma systern med kniven

Åklagaren i målet, Lotta Nielsen, kan inte uttala sig så mycket i nuläget med hänsyn till förundersökningssekretessen. Hon bekräftar dock att kvinnan dödades med en kniv.

– Min uppfattning är att det är en kniv som använts, knivhugg helt enkelt, säger hon till DN.

Utredningen fortsätter genom bland annat förhör med närstående och genomgång av brottsplatsundersökningen. Åtal mot 17-åringen ska väckas senast den 27 maj.