17-åring döms för avrättningen på Delta gym

Susanne Nilsson
Foto: Polisen

En 17-årig pojke dömdes på fredagen för mord efter att han sköt ihjäl en man på Delta gym i Stockholm förra året. De tre män som åtalades för medhjälp till mordet friades.

Mordet skedde den 28 mars förra året, och polisens och åklagarens teori är att mannen som sköts ihjäl inte var det tilltänkta offret utan bara gick emellan. Man tror att 17-åringen, som var 16 år vid brottstillfället, hade fått i uppdrag att skjuta ihjäl en Bandidosmedlem inne på gymmet.

 – Vi tror att det handlar om en konflikt som uppstått mellan Bronätverket och Bandidos efter att ett större narkotikaparti tagits i beslag av polisen, har kammaråklagare Daniel Suneson tidigare sagt enligt DN.

Döms till sluten ungdomsvård

17-åringen döms på grund av sin låga ålder till ungdomsvård i två och år elva månader. Bevisningen mot honom ses som stark och tingsrätten är enig i sin dom.

“Tingsrätten har vid en sammantagen bedömning kommit fram till att bevisningen i form av bl.a. DNA-träffar, signalementsuppgifter och jämförande bilder från övervakningsfilmer är av sådan styrka att det är ställt utom rimligt tvivel att 17-åringen, då 16 år, är gärningsmannen. 17-åringen döms för mord” skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.