11-årig pojke kördes ihjäl – gängkriminell man anhållen

Susanne Nilsson

En 11-årig pojke blev under onsdagskvällen ihjälkörd i området i Valsta i Märsta utanför Stockholm. Pojken var ute och cyklade när han blev påkörd av en bil, och skadades så svårt att han senare avled.

En man i 25-årsåldern, som enligt uppgifter till TV4 är en ledargestalt i det kriminella Märsta-nätverket, greps på olycksplatsen och anhölls senare. Han är misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. I samband med gripandet uppstod tumult på olycksplatsen.

– I samband med att vi skulle göra vårt arbete runt brottsplatsen blev en person aggressiv. Skälet till det vet jag inte, men när vi flyttade den personen var det flera andra som blev upprörda. Vi var tvungna att använda pepparsprej för att lugna ner situationen, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson, till TT.

Den anhållne mannen är sedan tidigare känd av polisen och har förekommit i flera utredningar om grova brott. Enligt TV4 har han tidigare åtalats, bland annat för inblandning i ett mord i Bromma 2017. De misstankarna friades han från. 2020 dömdes mannen för vårdslöshet i trafik efter att han backat i hög fart mot flera personer som stod på en parkering.