10-årig flicka allvarligt skadad efter knivattack – man gripen för mordförsök

Susanne Nilsson

Vid halv ett-tiden på torsdagen fick polisen i Göteborg in ett larm om att ett barn blivit knivskuret i Brunnsparken. Flickan, som är i 10-årsåldern, ska ha fått allvarliga skador i mage och hals och fördes till sjukhus med ambulans. Även en vuxen kvinna, som är anhörig till flickan, har skadats i attacken. Hon ska inte fått allvarliga skador men fördes till sjukhus även hon för kontroll.

– Hon har troligtvis försökt ingripa, det är avvärjningsskador på underarmarna, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till GP. Han uppgav även att läget för flickan var kritiskt. Strax efter klockan två uppdaterade polisen en notis på sin hemsida med att flickans läge nu är allvarligt men stabilt.

En man i 35-årsåldern kunde gripas på platsen, misstänkt för försök till mord. Ett större område har spärrats av för tekniska undersökningar, och flera vittnen som befann sig på platsen när attacken skedde förhörs av polisen. Polisen har inte kunnat hitta något motiv till attacken. Flickan och gärningsmannen ska inte ha några kopplingar till varandra, och han har inte varit misstänkt för brott tidigare.